divendres, 13 de juliol de 2018

Trobada de la Xarxa d’escoles municipals de persones adultes

Educació - 12/07/2018 12:45 h. - Beatriu Sanchís

Trobada de la Xarxa d’escoles municipals de persones adultes

 L'Escola d'Adults Can Batlló ha acollit aquest matí una trobada de la Xarxa d’escoles municipals de persones adultes, que impulsa i dinamitza la Diputació de Barcelona. Al voltant de 40 professionals, entre representants dels ens locals i les escoles, han participat en aquest espai d’intercanvi i treball per a la concreció de les activitats a realitzar en cadascun dels plans d’acció previstos, en el marc del Pla de treball de la xarxa 2018-2019.

 
Les temàtiques principals que s’han treballat han estat la definició d’un model d’escola municipal de persones adultes; metodologies per a la detecció de necessitats formatives, estratègies i eines d’orientació i acompanyament als alumnes i les seves famílies, i la generació d’espais  per a l’intercanvi i transformació educativa.
La xarxa es va crear el 2015 per connectar els ens locals que disposen d’escoles, centres o serveis municipals de formació de persones adultes. El propòsit de la xarxa és avançar en el disseny de polítiques municipals d’educació al llarg de la vida, compartint coneixement i experiències,  i fent visible el paper clau d’aquests centres en la promoció de l’equitat educativa i l’èxit escolar.
La Xarxa d’escoles municipals de persones adultes  forma part del sistema de xarxes d’escoles municipals que la Diputació de Barcelona ha desplegat amb els ajuntaments i que aplega prop de 600 centres educatius que donen servei a gairebé 70.000 alumnes.

Per a la corporació, la creació de xarxes d’escoles municipals reforça l’acció dels governs locals dins del Servei d’Educació de Catalunya, i enforteix els centres educatius de titularitat municipal amb la voluntat de contribuir a millorar  les oportunitats educatives de la ciutadania, de forma equitativa i igualitària, dins i fora de l’escola, i al llarg i ample de la vida.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada