dissabte, 3 de maig de 2014

La diada de Sant Jordi converteix el centre de la vila en una festa de cultura i participaci

23 d'Abril de 2014


La diada de Sant Jordi va convertir el centre urbà de la vila en una festa protagonitzada pels llibres, la música, l’animació i la lectura, amb la participació destacada dels centres d’ensenyament de la vila, de la Biblioteca Pública i de l’empresa Iberpotash. Les Caramelles de Súria van tenir aquest mateix dia una presència destacada al programa ’Espai Terra’ de TV3, presentat per Tomàs Molina, que es va emetre en directe des de la plaça de Catalunya a Barcelona.Les activitats organitzades a Súria amb motiu de la diada de Sant Jordi van atreure un nombre important de persones al llarg de la tarda del dimecres 23 d’abril entre les places de Sant Joan i de la Serradora, escenaris principals d’uns actes que van tenir els infants com a principals destinataris.

La plaça de la Serradora va acollir una nova edició de ’La Biblioteca al carrer’ com a espai per a la lectura i per posar els llibres i altres documents a l’abast de tothom. En aquest mateix indret va tenir lloc un recital de poemes, textos i música a càrrec d’alumnes de les escoles d’educació primària, l’institut Mig-Món, l’Escola Municipal de Formació d’Adults, i d’altres rapsodes. L’acte va ser presentat per l’actor, músic i cantaire surienc Jordi Aloy.

Una cercavila de la xaranga de l’escola Mare de Déu de Montserrat, formada per un drac i una banda de tambors, va unir les dues places. Les AMPA de les escoles de la vila també van oferir tallers per a infants a la plaça de Sant Joan.

Iberpotash va instal·lar un estand a la plaça de Sant Joan per repartir als escolars de la vila el conte infantil ’El meravellós viatge de la sal i la potassa a Súria’, publicat per l’empresa surienca amb textos de Mariano Veloy i il·lustracions de Doris Jiménez. La presència de l’estand va anar acompanyada d’un espectacle d’animació a càrrec d’Amadeu Rossell. La il·lustradora del llibre també va dibuixar i pintar en directe els protagonistes del llibre sobre una gran tela.

Les activitats de la diada de Sant Jordi a Súria van acabar amb un concert a la plaça de la Serradora, a càrrec d’alumnes de l’Escola Municipal de Música. Durant tot el dia van romandre als llocs habituals del centre urbà els punts de venda de llibres i roses, a càrrec de llibreries, floristeries i diferents entitats.


Les nostres alumnes: Montserrat Bacardit i Montserrat Vendrell van recitar el poema de "La Papallona" d'en Salvador Perarnau.

La Carme Copons i la Montserrat Algué van recitar un poema que va escriure la Carme. Un poema inspirat en els paisatges de l'entorn fruit de les seves caminades que viu amb intensitat i emoció. Enhorabona a les quatre per fer tan bona feina. Moltes gràcies !!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada