divendres, 17 de maig del 2013

UNA ESCULTURA DE MARTA SOLSONA

L’escultora Marta Solsona porta les seves obres a Cal Balaguer del Porxo i a diferents espais de la vila


Diferents espais públics de Súria acolliran una inèdita mostra d’art al carrer amb obres de l’escultora Marta Solsona a partir d’aquest dissabte, 18 de maig, coincidint amb la inauguració d’una exposició d’escultures d’aquesta artista barcelonina a la sala Cal Balaguer del Porxo. La instal·lació d’algunes d’aquestes obres en espais urbans de la vila requereix el suport d’una grua de grans dimensions, en tractar-se d’escultures de gran format.La mostra d’art al carrer constarà de divuit escultures ubicades als següents espais i equipaments: Casa de la Vila (interior i exterior), plaça de Sant Joan, plaça de la Serradora, església i l’escola de Salipota (exterior), centre de salut, L’Esplai, escola bressol Petit Estel, escola Francesc Macià, escola Mare de Déu de Montserrat, escola Sagrat Cor de Jesús i institut Mig Món i  l' Escola Municipal d'Adults.
Aquesta és la primera vegada que Súria acull una mostra artística d’aquest tipus al carrer, amb els objectius d’integrar les escultures en els entorns quotidians i apropar l’art a les persones. Les escultures de Marta Solsona romandran instal·lades als esmentats espais i equipaments fins el proper 21 de juny.

Pel que fa a l’exposició de Cal Balaguer del Porxo, es podrà visitar del 18 de maig al 30 de juny, en el següent horari: dissabtes, d’11.00 a 14.00 h., i de 17.00 a 20.00 h., i diumenges i festius, d’11.00 a 14.00 h.

L’acte inaugural de l’exposició tindrà lloc aquest dissabte, 18 de maig, a les 19.00 h. Posteriorment es farà un itinerari urbà per la plaça de Sant Joan, la plaça de la Serradora i la Casa de la Vila com a espais on hauran estat instal·lades algunes de les escultures de l’artista barcelonina. En aquest acte, hi col·laborarà l’Escola Municipal de Música.

Marta Solsona ha exposat les seves obres individualment o col·lectiva a Catalunya, País Valencià, Galícia, Madrid, Andalusia, Cantàbria, França, Alemanya, Estats Units, Itàlia, Suïssa, Àustria i Emirats Àrabs. Ha rebut diferents premis i algunes de les seves escultures romanen instal·lades de forma permanent a ciutats i poblacions de Catalunya, País Valencià, Cantàbria i França.

La figura humana és la gran protagonista de l’obra de Marta Solsona, que entén l’art com una forma de reflexió sobre els valors de la llibertat i la pau. El seu estil manté una línia figurativa, influenciada pels grans mestres de l’escultura clàssica grega.

La seva obra ha estat elogiada, entre d’altres, per crítics i escriptors com Manuel Vázquez Montalbán, Carles Duarte, Josep Maria Cadena i Miquel Martí i Pol, que li va dedicar un dels seus poemes. Segons el periodista i crític d’art Josep Maria Cadena, ’són artistes com ella els que ens ajuden a recuperar el sentit del què cal fer per a trobar de nou l’equilibri dins el pensament col·lectiu’.

La mostra d’art al carrer i l’exposició d’escultures de Marta Solsona han estat organitzades per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Súria, amb el suport de la Generalitat i de la Diputació de Barcelona.




 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada