dimarts, 4 de desembre del 2012

La Setmana contra la Violència de Gènere acaba a Súria amb el tradicional acte públic d’adhesió

La Setmana contra la Violència de Gènere acaba a Súria amb el tradicional acte públic d’adhesió

Súria va cloure la Setmana contra la Violència de Gènere dissabte passat, 24 de novembre, amb el tradicional acte públic d’adhesió que va tenir lloc a la plaça de la Serradora. El programa ha inclòs xerrades, un concert, un taller, un cinefòrum i activitats adreçades a l’alumnat de l’institut Mig-Món.
L’acte d’adhesió al Dia Internacional contra la Violència de Gènere va consistir en una encesa d’espelmes, la lectura d’un manifest a càrrec d’alumnes de l’Escola Municipal de Formació d’Adults i, com a novetat d’enguany, l’actuació de les tres corals surienques: Societat Coral La Llanterna, Coral L’Esplai i Coral Sòrissons de l’Escola Municipal de Música.
En el manifest es proclama “la nostra repulsa davant totes les manifestacions de violència” contra les dones, i s’expressa “fermament i amb claredat” la voluntat de seguir treballant per eradicar-la. El text del manifest també remarca que “cal fer una aposta clara per les polítiques d’igualtat que permetran a dones i homes concebre un pacte social i democràtic basat en el respecte, l’equitat i la justícia social”.
Segons el document, les institucions i els agents socials han de seguir endavant en la coordinació de les seves actuacions en aquest àmbit. També s’hi indica que les polítiques per avançar cap a la igualtat i eliminar la violència de gènere “són innegociables i imprescindibles”, tot i les dificultats dels moments actuals.
La Setmana contra la Violència de Gènere es va iniciar el divendres 16 de novembre. A més de l’acte públic d’adhesió, altres de les darreres activitats del programa van ser una xerrada sobre el subministrament a la llar, amb l’especialista Laia Visa, i un cinefòrum sobre la pel·lícula ‘Te doy mis ojos’, a càrrec de Rodrigo Prieto, coordinador de projectes de l’Institut Diversitas, de l’Àmbit d’Investigació i Difusió Maria Corral.
Amb motiu de la celebració de la Setmana, un gran llaç blanc ha estat col·locat a la façana principal de la Casa de la Vila com a mostra d’adhesió amb el Dia Internacional, que es va commemorar el diumenge, 25 de novembre.
La Setmana contra la Violència de Gènere ha estat organitzada per l’Ajuntament de Súria, el Consell Comarcal del Bages, l’Escola Municipal de Formació d’Adults, l’Escola Municipal de Musica, la Biblioteca Pública, el Casal de la Dona, l’institut Mig-Món, la Diputació de Barcelona i l’Institut Català de les Dones.
Súria, 24 de novembre de 2012





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada